Monday, June 11, 2012

Ex–ul pe care toata lumea il iubeste: exfoliantul natural*




Din cand in cand, adica in medie de 2 ori pe saptamana, pielea (toata pielea, nu doar cea a fetei!) are nevoie de exfoliere. Prin exfoliere, stratul de epiderma moarta este indepartat, ceea ce face ca pielea noastra sa fie mai fina, mai moale si mai sanatoasa, iar noi sa fim mai frumoase!

In continuare, va voi prezenta 2 exfoliante care se pot prepara foarte usor, de catre oricine, din ingrediente pe care cu siguranta le aveti deja in casa sau care pot fi procurate cu usurinta.

Exfoliant cu sare de mare si ulei de ricin (pentru toate tipurile de piele)


Spre deosebire de sarea de mare clasica, in a carei componenta intra doar clorura de sodiu, sarea de la Marea Moarta are o concentratie ridicata de potasiu, magneziu, calciu si brom. Sarurile minerale variate ii confera proprietati dermatologice exceptionale:
- calmeaza pielea inflamata sau iritata;
- amelioreaza aspectul pielii, in special in cazul dermatitei atopice;
- favorizeaza hidratarea pielii si ajuta celulelele sa functioneze corect;
- tonifica tesutul cutanat;
- constitie un purifiant si dezinfectant cutanat, agent excelent in lupta impotriva infectiilor diverse.
In acelasi timp, uleiul de ricin hidrateaza, hraneste si curata pielea (se foloseste si ca ulei demachiant).

Pentru o utilizare:

Puneti intr-un recipient 3 linguri de sare si o lingura de ulei de ricin, amestecati pana se omogenizeaza cele doua ingrediente si aplicati cu miscari circulare pe fata si pe corp. Clatiti cu apa calduta.

Sarea poate fi inlocuita cu zahar brun, cafea macinata, malai – experimentati si vedeti care va place mai mult!


Exfoliant cu bicarbonat de sodiu (ten acneic/gras/mixt)


Bicarbonatul absoarbe excesul de sebum, prevenind si tratand acneea.

Cum se face?
Nimic mai simplu: amestecati o lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina apa cat sa se formeze o pasta. Aplicati pe fata cu miscari circulare (prin masaj lejer) timp de cateva minute si clatiti cu apa calduta.
Atenti! Daca aveti ten acneic, doar tamponati fata cu exfoliantul rezultat, altfel riscati sa intindeti acneea pe toata fata.

La final, un ultim avertisment: exfoliantele prezinta un risc maxim sa va indragostiti iremediabil de ele, asa ca pregatiti-va de pe acum pentru o supradoza de romantism handmade!

* Articol scris pentru Breslo:

1 comment: