Sunday, October 7, 2012

Nucile de sapun - vraja din masina de spalat!*




Pare de necrezut, nu? Cum sa speli haine cu niste nuci? Afli ca aceste coji de nuci contin si elibereaza saponina la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Ridici o spranceana a neincredere. Si totusi, acestea par a fi niste coji oarecare, unde mai pui ca parca si miros un pic a otet...



Si cu amandoua sprancenele ridicate, una mai sus, una mai jos,  pui totusi 4-5 nuci in saculetul lor, stropesti saculetul cu ulei esential de lavanda (cam zece picaturi), bagi saculetul in masina de spalat impreuna cu hainele, verifici ca masina sa nu fie prea plina, adaugi o lingura de bicarbonat pentru pete (pentru toate rufele, nu doar pentru cele albe) si adaugi jumatate de cana de otet in compartimentul de balsam. Cum otet?! Ei bine, il pui ca sa fie rufele moi si uite, ca sa te simti mai bine, mai pui niste picaturi de ulei esential, sa fie acolo, ca nu strica. La sfarsit nu va fi nici urma de otet, parol! Apesi butonul de "Start" si astepti sa vezi ce iese.
Dupa o ora, vraja-i gata!
Scoti rufele, descretesti fruntea, tii sprancenele la locul lor si zambesti, rasufland usurata: rufele sunt curate, moi si miros irezistibil, aducandu-ti aminte de parfumul imbatator al tarmurilor provensale!
- Dar oare altceva se mai poate face cu nucile astea?
- Cum sa nu!
Oare ce?
* Articol scris pentru Breslo:

No comments:

Post a Comment