Monday, November 5, 2012

Hocus pocus decoctus (de nuci de sapun)!*


 
Va vorbeam despre nucile de sapun ca detergent natural (puteti citi articolul aici) si va sugeram ca ele ar mai putea avea si alte intrebuintari.

Da, nucile fac vraji in aproape toata casa. Cum?
Intai faceti un decoct.
Va trebuie:
-Apa-1 litru
-Nuci de sapun-10-15 jumatati (pentru varianta concentrata, folositi 500ml apa, 20-30 jumatati de nuci)

Puneti apa si nucile la fiert, intr-o oala cat mai mare cu capac (daca nu supravegheati decoctul, acesta face spuma si da in foc – o oala mare va ajuta sa evitati accidentele).


Lasati sa fiarba 5 minute, dupa care luati oala de pe foc.
Lasati sa se raceasca 15 minute.
Fierbeti iar 5 minute.
Lasati sa se raceasca 15 minute.
Fierbeti iar 5 minute.
Lasati sa se raceasca 15 minute.
Lasati sa se raceasca peste noapte.
Filtrati.
E gata!


Decoctul il puteti folosi ca detergent lichid, in caz ca vreti sa spalati rufele in apa rece, ca detergent universal in casa (spalat podele, baie, bucatarie), ca detergent de vase, ca sapun lichid pentru maini si corp (decoctul este foarte bine tolerat de persoanele cu piele sensibila), ba chiar si ca sampon, pentru dumneavoastra, dar si pentru animalele de companie.
Nu face el multa spuma, dar este foarte eficient.
In urmatorul articol, va voi impartasi o reteta pe baza de decoct de nuci de sapun, voi alegeti care.
Deci ce sa fie?

*Articol scris pentru Breslo: http://www.breslo.ro/blog/hocus-pocus-decoctus-de-nuci-de-sapun

Crema hidratanta Masline si Caise pentru un ten radiant

Orice fel de piele are nevoie de ingrijire, nu doar cele cu probleme! Tenul normal trebuie ajutat sa fie hidratat, protejat si vitaminizat, pentru a ramane radiant cat mai mult timp.

Va propun o crema hidratanta care lupta impotriva efectelor imbatranirii, pentru ca voi sa puteti straluci pana la adanci batraneti!

Uleiul de masline bio este antioxidant, protejeaza impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si previne efectele imbatranirii pielii. Este un ulei emolient si bogat, care hraneste pielea in profunzime si regleaza sistemul natural de hidratare al pielii. De asemenea, calmeaza roseata si iritatiile. Un ulei foarte bland, tolerat perfect de toate tipurile de piele, inclusiv cele foarte sensibile.

Uleiul de samburi de caise bio este un ulei care lumineaza, conferind pielii stralucire. Un ulei regenerant si revitalizant, lupta impotriva efectelor imbatranirii. Tonifiant, catifeleaza pana si cele mai uscate tipuri de piele, protejand piele impotriva deshidratarii.

Ingrediente: Apa minerala plata, unt de shea bio, ulei de masline bio, ulei de samburi de caise bio, ceara emulsifianta, alcool cetilic sursa vegetala, conservant cosmetic, ulei esential de lavanda, ulei esential de geraniu.