Monday, January 13, 2014

Parfumul visurilor mele: Rêve de printemps

Sa incepem cu sfarsitul:


Acum ca ne-am luat de-o grija, sa va spun despre calatoria mea in Franta si despre oraselul ascuns care se iveste deodata, de dupa dealuri. Supriza cum Andreea Marin nici n-a visat: totul e verde in jur, iar orasul, invaluit in lumina calda a soarelui, pare rupt dintr-o poveste. O poveste cu plante agatatoare pline de flori inmiresmate, cu trandafiri, cu iasomie si cu multe, multe, muscate curgatoare la ferestrele caselor de piatra. Cum ar putea sa arate Grasse, capitala mondiala a parfumurilor, altfel decat plina de flori? Cand am pus primul pas pe strazile acestui minunat orasel, pot sa jur ca parfumul plutea in aer! Pe oriunde te poarta pasii, dai de o parfumerie artizanala, care te imbie cu povestile si miresmele ei. Tin minte ca a fost fascinant sa descopar o meserie de care nici nu auzisem inante, aceea de nas ("nez" in franceza). E vorba despre acei oameni cu nasuri foarte fine si pricepute in ale combinatiilor, care recunosc toate mirosurile posibile si imposibile intr-o clipita si, cel mai important, mesteresc parfumuri imbatatoare! Din ingrediente naturale, cum altfel?






 Cam a fost la Grasse! Adica frumos, nu pustiu :)

La Grasse mi-a venit ideea unui parfum intr-o sticluta unicat, care sa poata fi purtat ca pandantiv, in chip de bijuterie. Inutil de zis, parfumul ar fi avut menirea sa te duca de indata intr-un taram de vis, luminos, verde si plin de flori, asa cum stiam eu ca e in parfumatul Provence!

Am desenat modelul sticlutei (de fapt sunt trei sticlute, celelalte doua vor intra in scena mai tarziu) si, cu ajutorul unor sticlari tare talentati, visul meu a devenit realitate. Cand am tinut sticluta in maini pentru prima data, nu-mi venea sa-mi cred ochilor, atata de frumoasa era! N-am stat deloc pe ganduri: am pictat-o degraba si fara ezitare.
Inauntru veti descoperi primavara insasi, sub forma lichida. Parfumul nu l-am conceput eu, nici nu cred ca as fi putut, ci am lasat nasurile faimoase din Grasse sa faca ce stiu ele mai bine - parfumuri minunate! Am ales o baza de parfum certificata ecologic, care contine 97,2% ingrediente de origine naturala, provenite din  agricultura biologica. La aceasta baza, am adaugat un parfumant 100% natural cu aroma de lacramioare, precum si o adiere de liliac. In Franta, lacramioarele sunt simbolul norocului si al prosperitatii, de ce n-ar fi asa si la noi? Interesant e ca lacramioarele sau liliacul sunt flori din care nu se poate extrage mirosul nici prin distilare, nici prin alte metode, insa nasurile din Grasse, cele de care va povesteam, au conceput un parfum care le imita de minune! Drept urmare, aroma este una feminina, cu note florale foarte delicate, cu note de varf usor ierboase si note de mijloc de trandafir, un parfum vesel, proaspat si tanar, care va seduce iubitorii de natura si primavara.

Sticluta are 6,5 cm inaltime, are capacitatea de aproximativ 7,5-8 ml de parfum si este ambalata intr-un saculet rosu de bijuterii. Este prinsa cu un snur rosu de ata cerata cu agatatoare (lungimea snurului este de 25 cm).
Pret: 60 lei.


Intre doua nu te ploua, chiar si atunci cand "doua" se refera la pandantivele mele de martisor :)
 
UPDATE: desi sunt foarte mandra de sticluta mea de parfum, din pacate, materialul din pluta utilizat de catre partenerii mei pentru fabricarea dopului s-a dovedit a fi insuficient de rezistent pentru contactul permanent cu lichidul si pentru un regim de utilizare frecventa. Dupa cateva cicluri de inchidere-deschidere, dopurile sticlutelor au inceput sa cada la datorie, ceea ce ma obliga, oricat de mult as regreta-o, sa le retrag de la vanzare.
Exista, insa, si o veste buna: sticluta mea s-a dat de trei ori peste cap, ca in povesti, si si-a schimbat atat numele, cat si menirea. A devenit Sticluta cu amintiri, tovarasul vostru de incredere in orisice calatorie sau concediu! Despre ea, aflati mai multe aici: http://www.handmadesister.blogspot.ro/2014/06/esenta-de-emotii-extract-de-nostalgie.html.
Cat despre parfum, Rêve de printemps asteapta cuminte o noua casuta, adica un nou recipient, in care sa se simta ca acasa. De indata ce il va gasi, va voi da de stire! Pana atunci, va doresc drumuri insorite si calatorii inseninate!